MIÉRT FONTOS A MEGFELELŐ HŐSZIGETELÉS?

 

Minden időben - akár a téli fagyokban vagy a nyári forróságban - alapvető elvárásunk, hogy lakásunk belső terében nagyjából ugyanaz legyen a belső hőmérséklet. A homlokzati hőszigetelő anyagok ugyanis télen nem engedik ki a meleget, nyáron pedig kívül tartják a forróságot. Jó hőszigeteléssel kevesebb energiát használunk fel, ami nem csak a környezetünkre, hanem a pénztárcánkra is jótékonyan hat! Ha rászánjuk magunkat a hőszigetelésre, nem árt tisztában lenni pár alapszabállyal:

 

Gondolkodjunk rendszerben - ez a minőség kulcsa. Kerüljük a kevert és legolcsóbb rendszerek felhasználását.

 

Ne a lemez vastagságán spóroljunk! Ha már egyszer hőszigetelünk, akkor ne a hőszigetelő lemez vastagságán spóroljunk. hiszen nem az jelenti a jelentős plusz költséget. A vastagabb hőszigetelésbe beruházni hosszú távon sokkal inkább megéri. Ideális hőszigetelési vastagság: 8-10 centiméter.

 

Megfelelő tartozékok - ügyeljünk a részletekre! A tartós, jó hőszigetelési munkákhoz hozzátartozik a megfelelő kiegészítők alkalmazása is (élvédő profilok, lábazati indítóprofil, sorolóelemek, távtartók stb.). Nincs annál nagyobb bosszúság, mint ha például a szépen elkészült hőszigetelésen pár év múlva a sarkoknál rozsdás.

 

Határidők? A hőszigetelő rendszer kivitelezésekor is vannak várakozási idők, melyeket be kell tartani. Például a hőszigetelő lemezek letapaszolása után nem kezdhetik meg egyből a színezést, hiszen a tapaszrétegnek teljesen meg kell kötni és száradni. Ha az előírt várakozási időket nem tartja be valaki, az komoly hibák forrása lehet.

 

Honlapkészítés Nyíregyháza